2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
ДонЦПТО


Професія «Кухар»

Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести професію кухаря. Професія кухаря може бути освоєна на будь-якому життєвому етапі.

З давніх часів у багатьох спільнотах виділяли тих, хто краще за інших справляється з приготуванням їжі. Кулінарів вважають унікальними фахівцями, адже навіть з найпростіших інгредієнтів вони здатні створити десятки різних незвичайних страв. Саме тому інтерес до розвитку професії був у всі часи.

Кухар:
• організовує процес створення готових страв;
• визначає необхідні продукти і їх кількість в конкретній страві і з урахуванням усього робочого меню;
• складає вимоги до сировини або вихідних продуктів;
• виявляє мінуси в процесі роботи інших колег, щоб своєчасно виправити і спробувати «врятувати» готову страву;
• готує обладнання, вибирає тип плити, яка має свої плюси або мінуси для різних продуктів і страв;
• складає опис процесу приготування і часу створення страв;
• веде облік закуплених продуктів та інгредієнтів;
• контролює, щоб виконувалися вимоги санітарних норм при приготуванні і зберіганні продуктів.

В залежності від місця роботи і рівня кваліфікації перелік функцій може мінятися. Кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа.

18.06.18 | | укр











© 2011-2014 «Державний навчальний заклад»
«Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості»